Άλλη μια υπόθεση κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στα Μέγαρα, με θέμα ένα αδέσποτο θηλυκό τσοπανόσκυλο. Η Μπουμπού, όπως ήταν γνωστό το σκυλί στην περιοχή, βρέθηκε άγρια κακοποιημένη και δίπλα στη σορό της μία μεταλλική ράβδος.

Όπως αποκάλυψε, σε σχετική ανάρτηση αλλά και βάσει της καταγγελίας στην Αστυνομία, κάτοικος της περιοχής, το άτυχο ζώο τρυπήθηκε με το σίδερο και έφερε πολλαπλά τραύματα.

Η διαδικασία που κινήθηκε για την αποτέφρωση του ζώου κινητοποίησε την εσαγγελία η οποία ζήτησε να μην αποτεφρωθεί η άτυχη σκυλίτσα και να γίνει νεκροψία – νεκροτομή από την διαδημοτική επιτροπή, αρμόδια για τις νεκροψίες, όπου αναμένονται και τα αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Στις 24/01/2024 και περί ώρα 12:30, η Χριστίνα Σχισμένου, ανηύρε θανατωμένο αδέσποτο τετράποδο (σκύλο), ράτσας ποιμενικός, το οποίο δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση και έφερε τραύμα στο μηρό του πίσω δεξιού ποδιού του και πλησίον αυτού μία μεταλλική βέργα, η οποία παρελήφθη από όχημα της Άμεσης Δράσης (Β9-1) και παραδόθηκε στο Α.Τ. Μεγαρέων.

Ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μεγάρων, η οποία μετέφερε το τετράποδο απογευματινές ώρες της 24/01/2024 στον κτηνίατρο, όπου κατά την νεκροψία διαπίστωσε ότι, το τετράποδο έφερε μία οπή διαμέτρου δύο (2) εκατοστών περίπου στην δεξιά περινεϊκή χώρα, η οποία ήταν αβαθής με μέγιστο βάθος τα τρία (3) εκατοστά περίπου και αιμάτωμα του δεξιού επιπεφυκότα. Εσωτερικά από την ακτινογραφία προέκυψε κάταγμα πυέλου και διαπιστώνετε ένα βλήμα από αεροβόλο όπλο χωρίς όμως να υπάρχει τραύμα εισόδου.

Εν συνεχεία το τετράποδο μεταφέρθηκε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) προκειμένου να πραγματοποιηθεί αποτέφρωσή του».