Τον εαυτό του εκτός  κοινωνικής κουζίνας  έθεσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, ζητώντας παράλληλα «συγγνώμη».

«Συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Λίγες ώρες όμως μετά, και μέσω δικηγόρων πλέον, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αφού καταγράφει το έργο του, και τονίζει ότι δεν έχει καμία προσωπική περιουσία. Ωστόσο, δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στις κατηγορίες που του καταλογίζονται ότι έπαιζε χρήματα από δωρεές σε στοιχηματικές εταιρείες.

«Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου».

«Δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς για προσωπική χρήση»

Ωστόσο, μιλώντας νωρίτερα στο Star, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πάρει ποτέ του χρήματα από τον «Άλλο Άνθρωπο» προκειμένου να τα παίξει στον τζόγο. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η αλήθεια θα φανεί.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος τόνισε πως ό,τι χρήματα του έχουν ποτέ δοθεί, τα έχει δώσει στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Προσέθεσε, δε, πως δεν είναι εθισμένος στον τζόγο. Ουδέποτε χρησιμοποίησε χρήματα της οργάνωσης για προσωπικό όφελος, υπογράμμισε.

«Τα χρήματα που δόθηκαν για τον “Άλλο Άνθρωπο” πήγαν όλα στον “Άλλον Άνθρωπο”, δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς για προσωπική χρήση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα ποσά σε στοιχηματικές εταιρείες

Ο ίδιος σε παλαιότερη ανάρτηση που είχε κάνει στο Instagram, δημοσίευσε φωτογραφίες με τις οποίεςθ έλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για τα χρήματα που προσφέρει στην Κοινωνική Κουζίνα.

Μία από αυτές τις φωτογραφίες έδειχνε την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού, όπου φαινόταν καθαρά ένα ποσό είχε πάει σε στοιχηματική εταιρεία.