Υποδομές, ψηφιακός μετασχηματισμός, κοινωνική πολιτική σε πρώτο πλάνο. Με περισσότερους όμως από 5000 δημότες του να έχουν αιτηθεί να ενταχθούν σε προγράμματα προνοιακά, ο Δήμαρχος έχει να αντιμετωπίσει και την φτωχοποίηση μέρους της κοινωνίας.

Σε ποια βασικά έργα υποδομής θα δώσετε έμφαση;

Βασική μας μέριμνα είναι να ενισχύσουμε τις υποδομές της πόλης. Τα έργα αφορούν συντήρηση οδικού δικτύου, ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, διάνοιξη οδών στην περιοχή Λαχαναγοράς Ρέντη, αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Θα γίνουν εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος και άρσης της επικινδυνότητας σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης. (σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση. Για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων πραγματοποιούνται εργασίες ήδη σε 4 σχολικά συγκροτήματα. Επίσης, ξεκινούν σύντομα οι εργασίες διάνοιξης οδών στην περιοχή της Λαχαναγοράς – Ρέντη

Προχωράει η αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογίας LED. Επίσης είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για βελτίωση της οδικής ασφάλειας με μέτρα μείωσης της ταχύτητας και δημιουργία διαβάσεων περιμετρικά των σχολικών συγκροτημάτων.

Η αύξηση του ισοζυγίου πρασίνου αποτελεί προτεραιότητά σας;

Η αύξηση πρασίνου αποτελεί βασική προτεραιότητά μας γι’αυτό εδώ και 2 χρόνια έχει γίνει αναλυτική καταγραφή πρασίνου στην πόλη .Με τη βοήθεια της τεχνολογίας η αναλογία πρασίνου είναι 6,6 τετραγωνικά ανά κάτοικο όταν σύμφωνα με το WWF το βέλτιστο είναι 9 τετραγωνικά ανά κάτοικο. Στόχος μας είναι την επόμενη 5ετία να έχουμε φτάσει τα 10 τετραγωνικά ανά κάτοικο.

Μετά την ολοκλήρωση του Πρότυπου Οικολογικού Πάρκου στην κοινότητα του Ρέντη, μελετάται η δημιουργία ενός δεύτερου πάρκου περιφερειακά του βρεφικού σταθμού Καβάφη και ενός τρίτου σ’ένα τμήμα του παλαιού νεκροταφείου. Μέσα στην Άνοιξη θα προχωρήσουμε σε νέες μαζικές φυτεύσεις, περίπου 3.000 δέντρων στο Αλσος Αγ. Φίλιπππα.

 Η αύξηση κλιμάκωσης προς τα πάνω του κόστους επιφέρει έξτρα πίεση στις κοινωνικές σας δομές. Πόσοι δημότες είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές και πως τους ενισχύει ο Δήμος; 

Είναι αλήθεια, πως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση έχουν επιβαρύνει, ξανά, όλους τους κοινωνικούς δείκτες. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι. Ρέντη, έχει δημιουργήσει σημαντικές κοινωνικές δομές για να υποστηρίξουν τα άτομα και τις οικογένειες  που χρίζουν βοήθεια.

Ήδη από το 2020, παρουσιάστηκε αύξηση των παλιών περιστατικών.

Το Κέντρο Κοινότητας το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του από το 2017, συνεχίζει να λειτουργεί  ως δομή συμπληρωματική,  με στόχο την υποστήριξη πολιτών για παροχές κοινωνικής προστασίας που πιθανά δικαιούνται (επιδόματα, συντάξεις, προνοιακά προγράμματα και κοινωνικές δομές). Συνολικά έχουν υποβληθεί περισσότερες από 5.000 αιτήσεις ωφελούμενων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, η ιαματιοθήκη, η διανομή τροφίμων, η ψυχολογική υποστήριξη και τα επιδόματα είναι μόνο κάποιες απο τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ανήμπορους συμπολίτες μας. Τα Δημοτικά Ιατρεία συνεχίζουν να καλύπτουν την πρόληψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη απόρων και ανασφάλιστων κατοίκων του Δήμου.

Θα επενδύσετε στις ψηφιακές υποδομές; 

Βεβαίως! Στις προεκλογικές προγραμματικές εξαγγελίες μας η ψηφιοποίηση του Δήμου μας ήταν στις κύριες δεσμεύσεις μας και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε μεθοδικά αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία και μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόθεση μας είναι να ψηφιοποιηθούν όλες οι παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες και να εξαλείψουμε την ανάγκη προσέλευσης του πολίτη στο Δήμο.

Από την έντυπη έκδοση του ένθετου cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ info@city-hub.gr