Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Στο Κέντρο», όπου σχολίασε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν την επικαιρότητα, ενώ παράλληλα ανέφερε πως το προσεχές διάστημα θα ανακοινώσει και επίσημα την ίδρυση του νέου του κόμματος.

Η εξωτερική πολιτική

«Η Τουρκία βγαίνει από πίσω, μετά από την απόκτηση της Ελλάδας των F-35. Κάποια άλλη αποτυχία για την Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προηγείται και δεν φοβάται», εξήγησε αρχικά για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι «κανένα ρεαλισμό να πάει η Ελλάδα στη Χάγη για την επίλυση των θεμάτων της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας. Ο Ερντογάν δεν έχει κάνει βήμα πίσω και χρησιμοποιεί την Ελλάδα, για να προσεγγίσει τη Δύση. Την πληθωρική του ατζέντα την κρατάει πάνω στο τραπέζι».

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

«Ο πρόεδρος Κασσελάκης με τον Αποστολάκη δίπλα του ταυτίζεται με το ΠαΣοΚ. Δεν είναι το πρώτο βήμα που κάνει. Ταυτίζεται το Πα.Σο.Κ. με το ΣΥΡΙΖΑ και με το ΚΚΕ δεν μπορείς να βρεις διαφοροποιήσεις πλέον. Μοιάζει πολύ το ΣΥΡΙΖΑ με το ΠαΣοΚ. Το να συμμερίζεσαι κάτι που είναι καλό από την κυβέρνηση, κερδίζεις στο πεδίο της λογικής. Ο σημερινός πολίτης πάει προς το κέντρο», επισήμανε αρχικά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η Χιονάτη και οι επτά νάνοι. Έχουμε ένα μεγάλο κόμμα και επτά μικρά. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, και αυτός είναι ο μεγάλο. Ο δεύτερος δεν είναι πρωθυπουργήσιμος. Παραστατικά το λέω», συνέχισε.

Το νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου

«Έχω σκεφτεί, ότι ενδεχομένως εγώ να είμαι ο 8ος νάνος», υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία του δικού του κόμματος.

Το κόμμα του θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι πρόκειται ο ίδιος να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, και αν εκλεγεί θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Όπως υποστήριξε, αν και έχει πολλές διαδικασίες ακόμα, μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση, έφτασε στο σημείο να το αποκαλύψει, προκειμένου να σταματήσει η έντονη φημολογία, που τον θέλουν να τάσσεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν είχα την παραμικρή πρόταση από τη ΝΔ», ανέφερε.

«Δεν το ανακοινώνω ακόμα, απλώς απαντάω σε αυτό που με ρωτάτε», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το «Εμπρός» έχει κατοχυρωθεί, αλλά αυτό είναι το σύνθημά μου. Όταν ρωτήθηκα μετά από σχόλια και από δημοσιεύματα, έλεγα όχι, γιατί δεν ήταν σίγουρο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο στόχος του για το νέο κόμμα

«42% ο πρωθυπουργός παίρνει ως πρόσωπο και οι άλλοι 6 και 7 %. Στοχεύω να καλύψω το κενό. Στοχεύω να λένε ναι σε εμένα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν παρέλειψε να δηλώσει την επιθυμία του να κυβερνήσει, «Θέλω να κάνω ένα κόμμα για να παίξει ένα ρόλο στην κυβέρνηση. Αυτό το έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠαΣοΚ ιδρύθηκε για να κυβερνήσει, αλλά γιατί να ιδρυθεί, αν δεν έχει σκοπό να κυβερνήσει».

«Θα το ανακοινώσω, αλλά δε σκοπεύω να το ανακοινώσω απόψε. Όταν έρθει η ώρα, θα το κάνω, και αυτό σημαίνει, ότι θα έχω διανύσει δρόμο. Ναι στα καλά, αλλά όχι στο κάθετι ναι. Αυτό είναι το χρώμα της αντιπολίτευσης. Τους κατάλαβε ο κόσμος και για αυτό δε στηρίζει τους αρχηγούς των κομμάτων, θέλω να καλύψω αυτό το κενό», σχολίασε αναφορικά με τους στόχους που θέτει για το κόμμα του.

«Είχα κάνει κόμμα στο παρελθόν»

Επίσης, αναφέρθηκε στο παρελθόν, όπου είχε σχηματίσει το δικό του κόμμα, «Είχα κάνει κόμμα στο παρελθόν, αλλά δεν κατέβηκα στις εκλογές. Ήταν μία κόντρα με τον κύριο Βενιζέλο είχα πει, ότι θα ματωθούμε αν μπαίναμε στην κυβέρνηση. Μας κατατάσσανε στο 4%, αλλά πήγα στο 8%. Είναι όλες οι έρευνες θετικές.

«Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν αρχηγό της αντιπολίτευσης προσωπικό, αλλά πολιτικές διαφορές πολλές», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.