Η εμβριθής πολιτική ανάλυση ωχριά μπροστά στη γενική διαπίστωση ότι «για να γίνεις πρωθυπουργός πρέπει να ανέβεις πρώτα σε τρακτέρ».

Δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πριν την πρωθυπουργία του, πηγαινοερχότανε στα μπλόκα με το τρακτέρ του Βοιωτού αγροτοσυνδικαλιστή του Γιάννη Βάγγου, σήμερα ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης λέτε να πράξει το ίδιο;

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, απομένουν δύο λεπτομέρειες για την επίτευξη του σχεδίου: α) να τον καλέσουν οι αγρότες στη Θεσσαλία και β) να λύσει τον γρίφο του dress code.

Ο – μέχρι παρεξηγήσεως – φιλολαϊκός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί επαφές με τους πληγέντες των θεομηνιών του περασμένου Φθινοπώρου κι έτσι ανά πάσα στιγμή τις επόμενες μέρες μπορεί να ανέβει ξανά σε Καρδίτσα, Λάρισα, Πλατύκαμπο, Κιλελέρ κτλ.

Οι προγραμματίζοντες τις εμφανίσεις του ωστόσο διστάζουν. Επιπλέον, μαθαίνω, σημειώνει η ίδια πηγή, πως παίζει κι ένα θεματάκι με τα ομόφυλα και τις υιοθεσίες καθώς τα μηνύματα από την περιφέρεια είναι αμφίσημα.

Ο Πρόεδρος όμως δεν έχει τέτοια ζητήματα. Πληροφορούμαι ότι του προτείνουν να πάει στα συλλαλητήρια, να κάτσει στο κόκπιτ (cockpit) του τρακτέρ, της φρέζας, της θεριζοαλωνιστικής μηχανής ή οποιουδήποτε σχετικού οχήματος, και αφού το κάνει μια βόλτα στα χωράφια του προτείνουν οι συνεργάτες του να σηκωθεί και να μιλήσει στους συγκεντρωμένους για την όντως «αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην καταβολή των αποζημιώσεων».