Στο σπίτι της αναρρώνει πλέον η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, μετά από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Η 42χρονη πήρε εξιτήριο μετά από 14 μέρες από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν και βρίσκεται πλέον στο Adelaide Cottage στο Windsor, περιτριγυρισμένη από τον Ουίλιαμ και τα τρία παιδιά της.

Μπορεί πηγές από το Παλάτι να δήλωναν ότι η Κέιτ επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της το «συντομότερο δυνατό», η επιστροφή όμως στην κανονικότητα δεν φαίνεται να είναι κοντά για την πριγκίπισσα, που εστιάζει, όπως διαμηνύει, «100% στην οικογένεια και μετά στη δουλειά».

Η Κέιτ θα απέχει από τις επίσημες υποχρεώσεις της μέχρι το Πάσχα και αν χρειαστεί να κάνει ο,τιδήποτε αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο από το κρεβάτι και πάντα με βάση τις συμβουλές των γιατρών αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail. 

Οι εκδηλώσεις που θα χάσει η πριγκίπισσα τις επόμενες εβδομάδες είναι τα Baftas τον Φεβρουάριο, η ετήσια τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, η παρέλαση για την Ημέρα του Αγίου Ντέιβιντ στις αρχές Μαρτίου, καθώς και η παρέλαση για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Όλο το βάρος στον Ουίλιαμ – Οι συμβουλές του NHS

Στον Ουίλιαμ φαίνεται ότι θα πέσει και το μεγαλύτερο βάρος της καθημερινότητας των τριών παιδιών τους -Τζορτζ, Σαρλότ και Λούις- γι’ αυτό και έχει φροντίσει να περιορίσει στο ελάχιστο τις επίσημες εμφανίσεις του. Εξάλλου πάντα ο διάδοχος του θρόνου ήταν πολύ κοντά στα παιδιά του, ένας ενεργός πατέρας, σύμφωνα με το Παλάτι.

Οι γονείς της Κέιτ, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, και τα αδέλφια της, Πίπα Μάθιους και Τζέιμς Μίντλετον, αναμένεται επίσης να βοηθήσουν στην ανάρρωση και επιστροφή της Κέιτ στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) όποιος υποβάλλεται σε εγχείρηση στην κοιλιά με μεγάλη τομή χρειάζεται δύο έως τρεις μήνες για να μπορέσει να κινηθεί άνετα. Οι ασθενείς καλούνται επίσης να αποφεύγουν να σηκώνουν βάρη πάνω από 2-3 κιλά. Μπορεί επίσης να χρειαστούν δύο χρόνια για να επανέλθει το κοιλιακό τοίχωμα στην πρότερη κατάστασή του.

Τα σενάρια

Υπενθυμίζουμε ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Κέιτ ήταν στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε οργίασαν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της. Και μπορεί το Παλάτι να επέμενε ότι το πρόβλημα υγείας της δεν σχετίζεται με καρκίνο, η ανησυχία όμως στη δημόσια σφαίρα παρέμενε διάχυτη.

«Όταν μια νέα γυναίκα φαινομενικά υγιής, θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρόνοι νοσηλείας είναι πάρα πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφεύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Απλώς η επιλογή τους ήταν να μην βγουν πολλά προς την δημοσιότητα […] είχε πει στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου.

«Οι γνώμες διίστανται αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί […] Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται» ανέφερε.