Στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στην καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη προχώρησαν οι αρχές το βράδυ της Κυριακής, από την οποία σκοτώθηκε ένας 52χρονος.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την εν λόγω αιματηρή επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί, όταν δύο δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλλαν στην καθολική εκκλησία, στην περιοχή Σαρίγιερ της Κωνσταντινούπολης και άνοιξαν πυρ.

Το θύμα σύμφωνα με τουρκικά μέσα είχε νοητικά προβλήματα και τους τελευταίους δύο μήνες πήγαινε στο συγκεκριμένο ναό κάθε Κυριακή.

Το σημείο της εκτέλεσης έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, αλλά και της αντιτρομοκρατικής, ενώ το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής και οι κάλυκες από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εξετάζονται από τις αρχές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον ιερέα της εκκλησίας αλλά και τον Πολωνό πρόξενο τα παιδιά του οποίο βρίσκονταν την ώρα της δολοφονίας στο ναό. Ο Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να βρεθούν οι αυτουργοί άμεσα.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει απαγορεύσει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την αναπαραγωγή των πλάνων της στυγερής δολοφονίας προκειμένου οι δράστες να μην έχουν ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών.

Νωρίτερα δημοσιεύθηκε βίντεο όπου διακρίνονται οι δράστες να προχωρούν με αργό βηματισμό και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν εισέλθουν στην εκκλησία.