Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε βάση στην Ιορδανία στα σύνορα με τη Συρία.

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κάνει λόγο για «κατάπτυστη και εντελώς άδικη επίθεση» λέγοντας ότι «θρηνούμε για την απώλεια αυτών των πολεμιστών»

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ. Η Τζιλ και εγώ μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους των πεσόντων μας -και τους Αμερικανούς σε ολόκληρη τη χώρα- θρηνούμε για την απώλεια αυτών των πολεμιστών σε αυτή την κατάπτυστη και εντελώς άδικη επίθεση», τόνισε ο ίδιος.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε».

Να σημειωθεί πως, αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στην περιοχή. Υπήρξαν επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις, αλλά χωρίς θύματα από τον αμερικανικό στρατό.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας δήλωσε πως επίθεση δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία

Ο Mουχάμαντ αλ Μπουμπαϊντίν δήλωσε στο ιορδανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka ότι η επίθεση είχε στόχο την αμερικανική βάση Αλ-Τανφ στη Συρία.