Διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή αναφορικά με το ζήτημα των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, όπως είναι αναμενόμενο θα παραστεί όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις, που αφορούν το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα των αγροτών εν γένει.

Θα εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για νέες παρεμβάσεις, για να «τρέξουν» τα μέτρα στη Θεσσαλία, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η έκθεση Agrotica που ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.

Θα συμμετάσχουν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Έκλεισαν τους δρόμους οι αγρότες

Υπενθυμίζετε ότι εχθές Σάββατο αγρότες των Τρικάλων απέκλεισαν το δρόμο της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα. Μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» αποφάσισαν να προβούν σε αυτό το μέτρο.

Ο αποκλεισμός από τους αγρότες έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λάμπρος Τσέκας.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής.