Με μεγάλο πλήθος κόσμου και σε έντονα συναισθηματικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο Μεσολόγγι η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 31χρονου, η οποία μόλις είδε το φέρετρο του γιου της, σπάραξε, φωνάζοντας «καρδιά μου, πού είσαι;».

Κατά την άφιξη του φερέτρου στον Ιερό Ναό ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί άρχισε να χειροκροτεί.

Νωρίτερα , η μητέρα του Μπάμπη  είχε φτάσει στην εκκλησία υποβασταζόμενη από τις δύο κόρες της και αδερφές του 31χρονου.

Το κίνητρο του εγκλήματος

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση και για το πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εικόνα, όπως την εκτιμά η αστυνομία, είναι πως ο βασικός κατηγορούμενος, ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο μοναδικός δράστης της υπόθεσης, και δεν υπάρχει παρεμβολή άλλου προσώπου.

Μάλιστα, φαίνεται πως η δολοφονία έγινε για το χρέος των 17.000 ευρώ και ότι υπήρξε προστριβή που πιθανόν να συνεχίστηκε στον τόπο του εγκλήματος. Δεν προκύπτει ωστόσο από πουθενά η εμπλοκή άλλου προσώπου, αφού στις κάμερες δεν φαίνεται να ακολουθεί κάποιο αυτοκίνητο και ο πυροβολισμός ήταν ένας.

Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει βοήθεια στην μεταφορά της σορού, ενώ και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, αφού ο κατηγορούμενος έκατσε στο σημείο της επίθεσης 50 λεπτά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο, παρά ένας άνθρωπος που να φαίνεται να σκοτώνει έναν άλλον άνθρωπο σε αυτό το σημείο.

Με τη σειρά του, ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, τόνισε ότι «αυτή η υπόθεση είναι διττή, δηλαδή από την μία είναι η δολοφονία του Μπάμπη, και δεύτερον είναι η έρευνα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και το μηχάνημα που παράγει κρυπτονομίσματα που βρέθηκε στο σπίτι του Μπάμπη. Δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει και το τετράδιο που βρέθηκε που διαπιστώθηκε ότι κάποια γράμματα δεν ήταν του Μπάμπη και οι Αρχές έχουν επισπεύσει ειδικό γραφολόγο. Δεν έχει βρεθεί και το κινητό του θύματος. Όλα αυτά με τα κρυπτονομίσματα δεν συνδέονται με την πράξη που έχει τελεστεί και με την οποία θα πάει στον εισαγγελέα ο βασικός κατηγορούμενος».

Χωρίς συνεργούς ο κρεοπώλης

Πολλά ωστόσο εξακολουθούν να είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη. Αρχικά, η ιατροδικαστική έκθεση δεν επέφερε πολλά νέα στοιχεία στις έρευνες. Από την εξέταση του σώματος, αυτό που έχει βγει μέχρι στιγμής είναι, ότι ο 31χρονος πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, ενώ από τη στάση του σώματος, όπως βρέθηκε, φαίνεται, ότι ο ίδιος προσπαθούσε να κρυφτεί.

Στο άψυχο σώμα του Μπάμπη από το Μεσολόγγι δεν εντοπίστηκαν σημάδια, που να μαρτυρούν πως προηγήθηκε πάλη με το δολοφόνο του. Από τα όλα αυτά, οι Αρχές φαίνεται σιγά σιγά να καταλήγουν, πως ένας άνθρωπος μόνος του σκότωσε το θύμα, δημιουργώντας έναν κλοιό, που όλο και περισσότερο στενεύει γύρω από τον 50χρονο κρεοπώλη.

«Σιγά σιγά ανοίγουν στόματα»

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι «εάν βρεθεί το όπλο ενδεχομένως να υπάρχουν πάνω του στοιχεία DNA, αν και είναι δύσκολο μετά από τόσες ημέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη την παραμονή της εξαφάνισης του Μπάμπη υπήρξε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του θύτη και του θύματος, με τον δεύτερο να ζητάει πίσω τα χρήματά του γιατί θα έφευγε για Ιταλία. «Υπάχουν 17.000 ευρώ, που είχε δανείσει στον κρεοπώλη και τα οποία ο 50χρονος του τα χρωστούσε. Δεν του τα επέστρεψε», υπογράμμισε και τόνισε ότι το βάρος πέφτει πλέον στη διεύθυνση εγκληματολογικών Ερευνών και στην ανακριτική αρχή.

Αναφερόμενος στο τετράδιο του Μπάμπη, όπου σημείωνε τα χρήματα που του χρωστούσαν, ο ιδιωτικός ερευνητής ανέφερε ότι ο 31χρονος ήταν πολύ τυπικός και εργασιομανής.

«Του άρεσε να σημειώνει το παραμικρό και οι 17.000 ευρώ υπάρχουν σημειωμένες στο τετράδιο. Δεν νομίζω όμως ότι από αυτό μπορούν να αξιολογηθούν πολλά πράγματα. Μπορεί οι 17.000 να φαντάζουν μικρό κίνητρο σε συνδυασμό με κάτι αλλο. Αυτό όμως διερευνάται, δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό που παγίδευσε τον Μπάμπη. Σιγά σιγά ανοίγουν στόματα και γι’ αυτό ευελπιστώ ότι θα υπάρξουν προσαγωγές για νέες καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην υπόθεση», κατέληξε.