Ένα, αν μη τι άλλο, ασυνήθιστο θέαμα είδαν μπροστά τους οι κάτοικοι της Πατάγια στην Ταϊλάνδη. Ένα λιοντάρι έκοβε βόλτες μέσα σε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε άνδρας από την Σρι Λάνκα.

Από τις έρευνες που έγιναν αποδείχτηκε ότι ιδιοκτήτρια του ζώου φέρεται να είναι μια γυναίκα και η στιγμή που τραβήχτηκε το βίντεο αφορά τη μεταφορά του στη νέα του ιδιοκτήτρια. Εκείνη παρουσίασε έγγραφα που δείχνουν ότι έχει προβεί στην αγορά του ζώου, ωστόσο δεν είχε προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν τους χώρους διαμονής του και έτσι κινδυνεύει με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο.

Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν τον άνδρα από τη Σρι Λάνκα που έκανε την μεταφορά του ζώου, ωστόσο όπως όλα δείχνουν έχει φύγει από τη χώρα. Εκείνος είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση έξι μηνών διότι μετέφερε σε δημόσια περιοχή το λιοντάρι.

Στην Ταϊλάνδη επιτρέπεται να έχουν άγρια ζώα ως κατοικίδια, ωστόσο θα πρέπει να κατέχουν όλα τα νόμιμα παραστατικά για το πώς έφτασε στα χέρια τους. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή ανήκουν σε ανθρώπους στην Ταϊλάνδη συνολικά 224 λιοντάρια.