Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 6:30 το απόγευμα μια ομάδα αγνώστων πέταξαν 4 βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Στουρνάρη και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημίες από την επίθεση.

Το χρονικό

Με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (25/01) Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σ’ όλη τη χώρα. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώθηκε με επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου 50 αναρχικών άρχισαν να σπάνε τζαμαρίες σε καταστήματα, κατέστρεψαν φωτεινούς σηματοδότες και έβαλαν φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη. Η ένταση κράτησε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στον Βόλο (Θόλο), στην Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), στην Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), στην Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), στο Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.