Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου εξηγώντας τους πως πέρασε το H1N1 (και τη γρίπη τύπου Α) και ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια ανέβασε πυρετό. Αυτός ο ιός δεν διαρκεί περισσότερο από 2,5 μέρες μετά πέφτει ο πυρετός και ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν καλά, μόνον ένας ξερός βήχας τον ταλαιπωρούσε κάπως.

Ωστόσο, όπως, είπε, δεν κόλλησε κανένα από την συνοδεία του στο Νταβός, ούτε τον Αλέξη Πατέλη, ούτε τους υπόλοιπους που συνταξίδευαν στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

Όπως πάντα στο τραπέζι υπήρχαν κεράσματα με κάτι μπισκοτάκια, που τώρα μεταξύ μας με τόσες συνεδριάσεις του Υπουργικού συμβουλίου τα βαρέθηκαν οι υπουργοί, άσε που οι περισσότεροι αποφεύγουν τη ζάχαρη.

Έτσι στις συζητήσεις στα πηγαδάκια έλεγαν πως θα υποβάλουν αίτημα να αντικατασταθούν τα γλυκά μπισκότα με κάτι πιο αλμυρό, αφού η συνεδρίαση διαρκεί τόση ώρα, να έχουν κάτι να τρώνε οι άνθρωποι.

Ωστόσο υπήρξε και μια πιο υγιεινή πρόταση από γυναίκα υπουργό. Αντί γλυκά ή αλμυρά μπισκότα, ας φέρει ο Πρωθυπουργός ξηρούς καρπούς ανάλατους και αποξηραμένα φρούτα. Και αυτά όπως, ειπώθηκε, μπορούν να «κόψουν» την πείνα.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για το νομοσχέδιο και ακολούθησε η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη, που μάλλον απέφυγε τον σκόπελο της καταψήφισης και θα καταλήξει στη διέξοδο της αποχής όταν έρθει η ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις του με το κυβερνητικό σχήμα.

Το «πείραγμα» στον Βορίδη

Ο κ. Μητσοτάκης περισσότερο για να τον πειράξει παρά να του αλλάξει γνώμη ή ακόμα επειδή θέλησε να παρουσιάσει ότι επικρατεί καλό κλίμα στο Υπουργικό του είπε σε κάποια στιγμή ότι μπορεί να βγει ο Βορίδης και να… ψηφίσει εν τέλει το νομοσχέδιο, αλλά μόνον με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γέλασαν όμως πολλοί αν και άλλοι υπήρξαν προβληματισμένοι αφού σίγουρα σκέφτονταν την ψηφοφορία στη Βουλή, διερωτώμενοι πόσοι βουλευτές δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Κάποιος είπε ότι το νομοσχέδιο είναι πολύ πιθανόν να ψηφιστεί στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή του Αγίου Βαλεντίνου (και των ερωτευμένων) κάνοντας ορισμένους πάλι να γελάσουν…

Και αναφορές στον Εθνάρχη

Έγινε ίσως για πρώτη φορά σε υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόση μεγάλη αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τους περισσότερους να λένε ότι πάντοτε, από την ίδρυσή της η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν υπέρ των αδυνάτων και υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών με τον Ακη Σκέρτσο να κλείνει τη συνεδρίαση κατασυγκινημένος και δακρυσμένος για προσωπικούς λόγους.

Και τέλος ο Πρωθυπουργός είπε στον Γιώργο Γεραπετρίτη να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του, αφού μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα έφεραν το νομοσχέδιο για τους ομογενείς.