Τα έργα ανάπλασης στον Λόφο του Στρέφη, το Μητροπολιτικό Πάρκο στου Γουδή, τις απαλλοτριώσεις,  τα έργα του Μετρό στις πλατείες της πρωτεύουσας, αλλά και τη συνεργασία με τον Πανελλήνιο έθεσε, μεταξύ άλλων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» και ο επικεφαλής της Κώστας Μπακογιάννης στον Χάρη Δούκα.

Λόφος του Στρέφη

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στην ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη και κατ’ επέκταση στην διαμόρφωση του εμβληματικού αυτού λόφου σ’ έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου. Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και για τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη χρηματοδότηση, τις μελέτες, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στον Λόφο.

Μητροπολιτικό Πάρκο στου Γουδή

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» ζήτησε ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Επίσης, ζήτησε αναλυτική και επαρκή ενημέρωση σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που έχει σχεδιάσει, προτείνοντας μάλιστα το ζήτημα να τεθεί ως ξεχωριστό θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Εργα Μετρό

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» πρότεινε να υπάρξει απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για εξαίρεση από τα δημοτικά τέλη των καταστημάτων που βρίσκονται στις πλατείες που εκτελούνται τα έργα του Μετρό.

Η κατάσταση στα σχολεία

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» ζήτησε να γίνει αναλυτικός διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση των σχολείων το 2024, εφόσον, φυσικά, συζητηθεί και η εικόνα των σχολείων το 2019. Κι αυτό, γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να γίνει η απαραίτητη σύγκριση. Ωστόσο, η παράταξη ζήτησε, κυρίως, να γίνει διεξοδική συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι εικόνα των σχολείων το 2028 και πως μπορούμε να φτάσουμε εκεί.

Οι απαλλοτριώσεις

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» συμφώνησε να προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων στο θέμα των απαλλοτριώσεων που πρέπει να συνεχιστούν. Πρώτη προτεραιότητα επέμεινε πως πρέπει να είναι τα ΚΤΕΛ στην οδό Λιοσίων, ως ναυαρχίδα των απαλλοτριώσεων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας.

Το πρόγραμμα άθλησης

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης των επιτυχημένων προγραμμάτων Άθλησης που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Κάλεσε τη νέα Δημοτική Αρχή να άρει άμεσα τη βίαιη διακοπή των προγραμμάτων που προσέφεραν δωρεάν άθληση σε όλους τους δημότες.