Ο Άρης απέκτησε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας 3-0 τη Νίκη Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάρη σε δύο γκολ που βρήκε στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα και του δίνουν καθαρό προβάδισμα πρόκρισης πριν από τον δεύτερο. Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο τέρματα, προτού στην εκπνοή σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο ο Σουλεϊμάνοφ.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ μόλις στο ένατο λεπτό, όταν ο Μάνου Γκαρθία πάσαρε στον Μορόν, αλλά αυτός έκανε κακό τελείωμα. Δύο λεπτά αργότερα, οι «κίτρινοι» γύρισαν την μπάλα εξαιρετικά, αλλά ξανά ο Ισπανός δεν έκανε την πιο ταιριαστή επιλογή.

Ό,τι δεν έκανε ο Μορόν τον έκανε ο Νταρίντα στο 30′. Παρόλα αυτά μετά από τον έλεγχο του video, το γκολ ακυρώθηκε. Ο Άρης έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ στο 40′, όταν ο Μορόν έβγαλε σε τετ α τετ τον Φεράρι. Ο τελευταίος όμως είχε ένα αδύναμο πλασέ.

Ο Μάντζιος επενέβη στην ανάπαυλα με τρεις αλλαγές, καθώς έβλεπε την ομάδα του να είναι αργή και να ασκεί πίεση στην άμυνα της Νίκης. Χάρη στις μεταβολές ο Άρης μεταμορφώθηκε ποντάροντας πολλά σε Σουλεϊμάνοφ και Οντουμπάτζιο. Παρότι δε στο 53′ ο Μορόν νικήθηκε από τον Γκαραβέλη, στο 58′ ο Νταρίντα πήρε την επαναφορά και από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία, αλλά μετά από το τσεκ του video, το γκολ του Τσέχου μέτρησε αυτή τη φορά.

Στο 76′ ο Γκαραβέλης ξανά σταμάτησε εντυπωσιακά το απευθείας χτύπημα φάουλ του Βερστράτε, ενώ δύο λεπτά αργότερα εμπόδισε και τον Μορόν.

Κι ενώ το σκορ φαινόταν πως θα μείνει στο ρευστό 1-0, ο Νταρίντα με κεφαλιά από σέντρα του Σαβέριο έκανε το 2-0 στο 90+3′, ενώ ο Σουλεϊμάνοφ με πανέμορφο γκολ στο 96′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια (46′ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (46′ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (57′ Ζαμόρα), Φετφατζίδης (46′ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο, Μορόν.

Νίκη: Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Λίταινας (57′ Λέο Ριμπέιρο), Κρητικός (72′ Ναά), Πολίτης (83′ Τοπαλίδης), Τζιώρας (57′ Παναγιωτίδης, 83′ Βουκελάτος).