Φυσιολογικά χειμωνιάτικο χαρακτήρισε τον καιρό των επόμενων ημερών, μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Η θερμοκρασία θα έχει σκαμπανεβάσματα και οι βοριάδες θα επικρατούν μέσα στο Αιγαίο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα 24/1 οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι και τα 7-8 μποφόρ ειδικότερα προς τις Κυκλάδες. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη αυτό ευνοείται από το φαινόμενο του «καναλισμού», δηλαδή το μικρό πέρασμα που δημιουργούν αυτά τα νησιά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ευνοούν την αύξηση της εντάσεως του ανέμου, όταν αυτός περνάει από το «στένεμα».

Προς τα ανατολικά τμήματα θα συναντήσουμε συννεφιές όπως και στη βόρεια Κρήτη, που μπορούν να δώσουν κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις. Πιο δυτικά θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια.

Το κρύο νωρίς το πρωί τσουχτερό με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας στους -8 με -9 βαθμούς. Παράλληλα και στα Γρεβενά η θερμοκρασία βρίσκεται στους -5 βαθμούς, ενώ σημειώνεται και παγετός. Αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 12-14 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 13 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, ενώ το πρωί η ημέρα ξεκίνησε στους 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα ξεκινάει με αρκετό κρύο, με το θερμόμετρο να δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί η θερμοκρασία και να προσεγγίσει τους 12 βαθμούς.

Σε κλοιό ψυχρών αέριων μαζών

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, βρισκόμαστε σε κλοιό ψυχρών αερίων μαζών, οι οποίες έρχονται από τα βορειανατολικά και την περιοχή της Τουρκίας με αποτέλεσμα να παραμένει χειμωνιάτικο το σκηνικό.

Ομως σιγά-σιγά, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, θα μας έρθουν από τη δυτική Μεσόγειο πιο θερμές αέριες μάζες, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και έτσι θα ανέβει πάλι η θερμοκρασία.