Η εικόνα των Μιλγουόκι Μπακς δεν είναι αυτή που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας και έτσι προχώρησαν στην απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν. Ο 49χρονος κόουτς αποτελεί παρελθόν από την ομάδα των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Εκείνο που πλήρωσε περισσότερο ο Γκρίφιν δεν ήταν η βαθμολογική θέση της ομάδα, οι Μπακς είναι δεύτερη στην Ανατολή με ρεκόρ 30-13 πίσω μόνο από τους Σέλτικς με 34-10), όσο η αγωνιστική εικόνα τους.

Ήδη έχουν αρχίσει τα σενάρια για τη διαδοχή του με τον Ντοκ Ρίβερς να θεωρείται ως το απόλυτο φαβορί. Ο πρωταθλητής του NBA με τους Σέλτικς το 2008 έχει μείνει χωρίς δουλειά μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τους Σίξερς τον περασμένο Μάιο.

Αυτός είναι ο Ρίβερς

Ο 62χρονος έχει γεννηθεί στο Ιλινόις και έγινε ντραφτ στο δεύτερο γύρο το 1983. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στην Ατλάντα με την οποία πήρε αρκετούς ατομικούς τίτλους, αγωνίστηκε στο All Star Game του 1988, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα.

Μετά τους Χοκς ο Ντοκ Ρίβερς αγωνίστηκε στους Κλίπερς, ακολούθησαν οι Νικς και έκλεισε την καριέρα τους στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Παράλληλα, αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ με την οποία έφτασε μέχρι το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο τους 1982 στο οποίος αναδείχθηκε και MVP.

Στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας πέρασε τέσσερα χρόνια στους Μάτζικ (1999-2003), ακολούθησαν εννιά χρόνια στους Σέλτικς (2004-2013) με τους οποίους κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, επτά χρόνια στους Κλίπερς (2013-2020), ενώ ο τελευταίος του σταθμός ήταν οι Σίξερς.