Ακόμα μια υπόθεση θανάτωσης ζώων απασχόλησε την ελληνική δικαιοσύνη. Έφτασε μάλιστα μέχρι τον Άρειο Πάγο, ο οποίος όχι μόνο επικύρωσε την ποινή που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο, αλλά επιπλέον τού επιδίκασε χρηματική δαπάνη 500 ευρώ.

Η υπόθεση που απασχόλησε το Ανώτατο Δικαστήριο αφορούσε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο καταδικασμένος. Προηγουμένως είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 16 μηνών με τριετή αναστολή διότι είχε αποδειχθεί πως δηλητηρίασε ζώα.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε στο παρελθόν διωχθεί για δηλητηρίαση σκύλων και είχε καταδικαστεί εκ νέου σε φυλάκιση δύο ετών. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για τα δύο σκυλιά και τα πέντε κουτάβια που είχε θανατώσει καταδικάστηκε το 2017 σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Για τα υπόλοιπα ζώα που αποδείχθηκε πως δολοφόνησε το 2022 τού είχε επιβληθεί η ποινή 16 μηνών με τριετή αναστολή, παρά την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση.

Ο ίδιος μετά τη δεύτερη καταδίκη του με μία -όπως τη χαρακτηρίζουν νομικές πηγές «ελαφριά» ποινή- προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και ζήτησε αναίρεση για πλημμελή αιτιολογία. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτησή του και τον υποχρέωσαν να πληρώσει τη δικαστική δαπάνη ύψους 500 ευρώ.

Οι ανώτατοι δικαστές δεν αποδέχθηκαν τους προβαλλόμενους από τον κατηγορούμενο ισχυρισμούς κρίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση δεν είχε νομικές πλημμέλειες και κενά.