Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε σήμερα η δεύτερη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Το δικαστήριο, πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία, διέκοψε για τις 12 Φεβρουαρίου λόγω της αποχής των δικηγόρων. Υπενθυμίζουμε ότι οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή τους έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, τα μέλη του οποίου είχαν υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η οποία είχε στηριχτεί στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που συνδέουν την αιτία θανάτου των δυο παιδιών με ασφυκτικό μηχανισμό.

Και η δίκη αυτή αναμένεται να διαρκέσει καθώς στηρίζεται σε καταθέσεις ιατροδικαστών, γιατρών, νοσηλευτών και ειδικών επιστημόνων οι οποίοι θα εισφέρουν στο δικαστήριο τις δικές τους θέσεις, θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δικαστών και υπεράσπισης, πριν και εκείνοι με τη σειρά τους, αφού ακούσουν την Ρούλα Πισπιρίγκου, αποφασίσουν για την ποινική της μεταχείριση και στη δεύτερη υπόθεση που τη φέρνει αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αρνηθεί σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ότι εκείνη ευθύνεται στο παραμικρό για το θάνατο των παιδιών της, αναμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή που όταν είχε αποκαλυφθεί είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.