Ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να μην είναι πλέον βουλευτής αλλά είναι βέβαιο ότι ασκεί επιρροή σε αρκετούς βουλευτές της ΝΔ με τους οποίους διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για μια σειρά από ζητήματα.

Αυτό που προκαλεί τριγμούς στην κυβερνητική παράταξη το τελευταίο διάστημα είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών με τον πρώην πρωθυπουργό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την ίδια στάση προτίθεται να έχει και το επόμενο διάστημα.

«Ο ίδιος δεν έχει νουθετήσει κανέναν βουλευτή, ούτε προτίθεται να το κάνει. Σε συνομιλητές του παραδέχεται ότι το ζήτημα αυτό ακουμπά την κοινωνία και έχει πολλές πτυχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος εκτιμώντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν θα τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.

Αποχή επιλέγει ο Βορίδης

Την ίδια ώρα την στάση της αποχής και όχι της καταψήφισης φαίνεται να επιλέγει ο Μάκης Βορίδης. Η στάση αυτή δεν θα προκαλέσει περαιτέρω συζήτηση στο Μαξίμου και έτσι και οι δύο πλευρές θα είναι κερδισμένες. Δηλαδή και ο βουλευτής Επικρατείας θα δείξει την αντίθεσή του με πολιτικά αποδεκτό τρόπο και η κυβέρνηση θα αποφύγει μια κρίση στο εσωτερικό της.