Κλειστά θα παραμείνουν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η ψυχρή εισβολή έχει χτυπήσει όλη τη χώρα, ωστόσο έχει ντύσει στα λευκά πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με το χιόνι να το φτάνει ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες στα βόρεια και κεντρικά τμήματα, όπου η θερμοκρασία έχει ήδη πέσει σημαντικά, θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ισχυρό παγετό τις βραδινές ώρες της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Καστοριά

Στις 18.00 θα βγει η επίσημη ανακοίνωση από τον δήμο Καστοριάς για την λειτουργία των σχολικών μονάδων για Δευτέρα 22/1/2024

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι σχολικές μονάδες του δήμου Καστοριάς για τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 10.00 αλλά η τελική απόφαση με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα γίνει στις 18.00 όπου θα βγει και η επίσημη ανακοίνωση. Ο δήμος Καστοριάς εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και να μην ανοίξουν αύριο οι σχολικές μονάδες.

Σε μεγάλους δήμους της περιφέρειας τα σχολεία παραμένουν κλειστά.