Ο Χάρης Δούκας εκλέχθηκε στον Δήμο Αθηναίων έχοντας μια «πράσινη ατζέντα» και απώτερο στόχο ν’ αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη μορφή της πρωτεύουσας. Η δέσμευσή του αυτή απαιτεί καίριες παρεμβάσεις κι άμεσες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτών έγινε την Παρασκευή η συνάντηση με τους δημάρχους Ζωγράφου και Παπάγου – Χολαργού έτσι ώστε από κοινού να προχωρήσουν την αξιοποίηση των εκτάσεων στο Γουδή μετατρέποντάς τες σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας που είχε με την Τίνα Καφατσάκη και τον Ηλία Αποστολόπουλο, συναποφασίστηκε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν όλες εκείνες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ίδρυση ενός φορέα υλοποίησης του πρότζεκτ.

Μεταξύ των όσων θα προωθηθούν σύντομα είναι η συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την απόδοση των εκτάσεων και την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων θεσμικών διεργασιών προκειμένου το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή να γίνει πραγματικότητα σύντομα.

«Οι κάτοικοι αξίζουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής»

Ο Χάρης Δούκας τόνισε σχετικώς: «Η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα, μία Αθήνα όπου οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Οι κάτοικοι αξίζουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνει ό,τι μπορεί για να τους την προσφέρει».

Η δήμαρχος Ζωγράφου ανέφερε από την πλευρά της: «Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, του Ζωγράφου και του Παπάγου – Χολαργού, από το 1977 διεκδικούν και περιμένουν να γίνει πράξη το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, το οποίο θα αποτελέσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι πυκνοκατοικημένες πόλεις μας. Η κοινή απόφαση και στάση των τριών Δημάρχων, μπορεί σήμερα να φέρει αποτέλεσμα».

Τέλος ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού επισήμανε: «Η αναβάθμιση του πολεοδομικού περιβάλλοντος με ένταξη, διασύνδεση και ενοποίηση των πάρκων με το δίκτυο κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, όπου είναι εφικτό είναι στόχος. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή είναι η παρακαταθήκη μας, για να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια της διαδικασίας».