Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ακούστηκε σειρά εκρήξεων στο νοτιοανατολικό Ιράν. Λίγη ώρα αργότερα το Πακιστάν επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον οργανώσεων ανταρτών στην επικράτεια του Ιράν, όπως δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στις πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω (…) ότι προχωρήσαμε σε πλήγματα εναντίον ένοπλων αντιπακιστανικών οργανώσεων στο Ιράν», είπε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν είχε λάβει άδεια ανωτέρων της να μιλήσει σε ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Πληροφορίες για εννέα νεκρούς

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά είναι ο πρώτος απολογισμός των επιθέσεων που εξαπέλυσε το Πακιστάν σε παραμεθόριο χωριό στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν. Οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί και περιμένουμε να δούμε εάν ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της «Λέσχης νέων δημοσιογράφων», το οποίο επικαλείται αξιωματούχο του Ιράν, κανένα από τα θύματα δεν είχε ιρανική υπηκοότητα.

«Δύο άνδρες σκοτώθηκαν επίσης στην πυραυλική επίθεση σε ένα από τα χωριά στην μεθόριο, με τους οποίους ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε εννέα», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο τον αντικυβερνήτη της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, Αλιρεζά Μαρχαματί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ