Εντείνονται οι αντιδράσεις στο χώρο της Παιδείας για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένα σ’ όλη τη χώρα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ενώ ήδη αρκετές πανεπιστημιακές σχολές και σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Για την ακρίβεια φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια δίνουν ραντεβού την Πέμπτη (18/01) στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Αθήνας να είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, της Θεσσαλονίκης στις 12 στην Καμάρα και της Πάτρας στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Την ίδια ώρα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη με στόχο να μπορούν να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ) στις 12.00 στο Προπύλαια.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 11-2μμ».