Σβήνουν οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανός ο 45χρονος Νίκος, ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 15/1 από ορμητικά νερά χειμάρρου στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Ηλείας.

Οι έρευνες των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ αλλά και των πυροσβεστών, σύμφωνα με το Mega, επικεντρώνονται σε όλο το μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, όπου αν και έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, υπάρχουν πολλά φερτά υλικά. Επίσης, πραγματοποιούνται έρευνες τόσο προς την περιοχή του ποταμού Αλφειού, όσο και στις εκβολές του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη βρέθηκε νεκρή η 37χρονη σύντροφός του Γεωργία, που κηδεύτηκε χθες, περίπου 1 χιλιόμετρο πιο μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Το χρονικό

Ο 45χρονος άνδρας φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης, έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο την αρραβωνιαστικιά του.

Τριάντα μέτρα πριν από τη γέφυρα τα ορμητικά νερά έσπρωξαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου κι αυτό σφήνωσε σε ένα κράσπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ενώ λόγω της πίεσης του νερού δεν άνοιγε ούτε αυτή της συνοδηγού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το ζευγάρι επί 15 λεπτά καλούσε σε βοήθεια από τα κινητά τους, ενώ όσοι βρέθηκαν στο σημείο τούς φώναζαν να φύγουν.