Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, κατέθεσε ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαριστής, Καρίμ Μπενζεμά.

Η υπόθεση έχει ταράξει το γαλλικό ποδόσφαιρό, καθώς ο υπουργός του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγόρησε τον ποδοσφαιριστή για σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η αντίδραση του Καρίμ Μπενζεμά στις δηλώσεις αυτές ήταν σφοδρή, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με το BBC, ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας είχε δηλώσει τον Οκτώβρη ότι ο αστέρας του ποδοσφαίρου «έχει δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».  Το σχόλιο του Νταρμανέν ήρθε αφότου ο παίκτης της Αλ Ιτιχάντ, της Σαουδικής Αραβίας, δημοσίευσε στα social media την υποστήριξή του στο λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Στις σχετικές δηλώσεις του ο  Ζεράλ Νταρμανέν τόνισε ότι ο ποδοσφαιριστής «λησμόνησε»  εκφράσει παρόμοια συμπάθεια για τα εκτιμώμενα 1.300 Ισραηλινά θύματα που σκότωσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρώην Γάλλος επιθετικός ήταν «γνωστός για τους δεσμούς του με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».

Ο δικηγόρος του Μπενζεμά, στη μηνυτήρια αναφορά του τονίζει πως ο ισχυρισμός του υπουργού προκάλεσε τεράστια βλάβη στην τιμή και στη φήμη του, με τον ποδοσφαιριστή να γίνεται θύμα «πολιτικής χειραγώγησης» στα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι.