Η καρδιά του Dejan Milojevic δεν άντεξε. Ύστερα από την ανακοπή που υπέστη την ώρα που συνέτρωγε με το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες των Golden State Warriors πριν από τον αγώνα με τους Τζαζ στο Σολτ Λέικ, ο Σέρβος κόουτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.

Ο Milojevic, γεννημένος στο Βελιγράδι στις 15 Απριλίου του 1977, είχε ενταχθεί στο επιτελείο των «πολεμιστών», ως συνεργάτης του Steve Kerr, το καλοκαίρι του 2021. Είχε προηγηθεί η μακρά θητεία του στην Μέγκα Βελιγραδίου, ομάδα ιδιοκτησίας του ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς, και η πολύ σύντομη στην Μπουντούτσνοστ του Μαυροβουνίου. Ανήκε επίσης στο σταφ της εθνικής Σερβίας.

«Χρυσός» στο Ευρωμπάσκετ του 2001

Ως εν ενεργεία παίκτης είχε αρχίσει την καριέρα του από την Μπέοβουκ, προτού συνεχίσει στη Ζελέζνικ, στην Μπουντούτσνοστ, στην Παρτίζαν, στη Βαλένθια και στη Γαλατάσαραϊ. Σταμάτησε εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Στην Euroleague είχε αγωνιστεί σε 51 παιχνίδια, μετρώντας 12 πόντους και 7.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Είχε επίσης 22 συμμετοχές στο Eurocup.

Ως διεθνής είχε φορέσει στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2001, έχοντας συμπαίκτες τους Μποντιρόγκα, Στογιάκοβιτς, Γιάριτς, Τομάσεβιτς και Γκούροβιτς.

«Ακόμα και οι μεγαλύτεροι μαχητές μερικές φορές φεύγουν»

Όσοι τον ήξεραν καλά μιλούσαν για έναν άνδρα μ’ ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο που ήταν αποδεκτός απ’ όλη την μπασκετική κοινωνία της Σερβίας και των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο Ερυθρός Αστέρας τον περιέγραψε ως «σπουδαίο εργάτη, σπουδαίο μπασκετμπολίστα, μεγάλο αντίπαλο, πάντα αξιοπρεπή. Φίλο».

Από την πλευρά της η Παρτίζαν ανέφερε πως «ακόμα και οι μεγαλύτεροι μαχητές μερικές φορές φεύγουν».