Ο τρόπος που διεξήχθη εφέτος η κλήρωση για το Final Eight του Κυπέλλου (15-18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο) ήταν διαφορετικός από την αντίστοιχη περυσινή διαδικασία. Αφορούσε μονάχα το 5-8 της κατάταξης, καθώς οι πρώτες τέσσερις ομάδες όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου στην Basket League είχαν κλειδωμένες τις θέσεις τους και περίμεναν αντιπάλους.

Από τη στιγμή που ο Πανιώνιος, ως εκ νέου κάτοχος του UNICEF Trophy, έλαβε τον κλειδάριθμο «6», το Περιστέρι και η ΑΕΚ βρέθηκαν στο 7 και στο 8 αντιστοίχως. Ακολούθως σχηματίστηκαν τα ζευγάρια των τεσσάρων προημιτελικών και παράλληλα όλες οι διασταυρώσεις μέχρι το φινάλε της διαδρομής.

Εξ αυτών προέκυψε ότι:

  • ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ένωση και κατόπιν, αν φυσικά προκριθεί στην τετράδα, τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚΆρης.
  • ο δεύτερος Ολυμπιακός θα παίξει γι’ αρχή με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κι, εφόσον κερδίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, θα βρεθεί απέναντι είτε στον Προμηθέα είτε στον Πανιώνιο.

Στο παρκέ θα φανεί αν τα δύο μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης θα επιβεβαιώσουν τον ρόλο τους και θα είναι οι δύο διεκδικητές του τροπαίου στον τελικό της 18ης Φεβρουαρίου.