Απότομα θα αλλάξει ο καιρός και από τις ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούν σήμερα (17/1) και μέχρι την Παρασκευή θα μεταβούμε το Σάββατο στον βαρύ χειμώνα και τα χιόνια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα και είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας (π.χ Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος δείχνει μέσα από έναν χάρτη την πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κολυδάς: Βουτιά του υδραργύρου

Με νέα του ανάρτηση στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς αναφέρεται στην άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Παρασκευή και την αισθητή πτώση με χιόνια από το βράδυ του Σαββάτου.

Εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη κεντρική Ευρώπη ενώ στη περιοχή μας μέχρι και την Παρασκευή θα επικρατήσει νοτιοδυτικό ρεύμα στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να έχουμε άνοδο θερμοκρασίας.
Η μετωπική ζώνη θα περάσει από τη χώρα μας από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή , οπότε θα έχουμε και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια .

Live η εξέλιξη του καιρού