Το εξώδικο της οικογένειας του άτυχου μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες και τις ευθύνες της τραγωδίας πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις και καβγάδες.

Το εξώδικο της οικογένειας του κάνει λόγο για συνειδητή προσπάθεια από τον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη να επιρρίψει ευθύνες στον νεκρό μηχανοδηγό «κάνοντας χρήση ιατρικών εγγράφων και προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις περί ιατρικών προβλημάτων του μηχανοδηγού», παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπενθύμισε ότι η πλειοψηφία ζήτησε να διακοπεί η τηλεοπτική μετάδοση της συνεδρίασης στην οποία συζητήθηκαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί προβλημάτων υγείας του μηχανοδηγού στο παρελθόν, αλλά η μειοψηφία διαφώνησε, την δε πρότασή του επανέφερε εκ νέου καθώς στην επιτροπή διαβιβάστηκε ολόκληρος ο ιατρικός φάκελος. Έτσι πυροδοτήθηκε ένας κύκλος συγκρούσεων.

«Ντροπή! Είσαι αισχρός, ντροπή σου»

«Δεν είμαστε γιατροί, αλλά έχουμε ανακριτικό δικαίωμα. Απ’ όσο καταλαβαίνω, η πρότασή σας είναι να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση, κατά παράβαση αυτού που ζητά η οικογένεια» είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Δημήτρης Μαρκόπουλος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου ο οποίος άρχισε να του φωνάζει «Ντροπή! Είσαι αισχρός, ντροπή σου».

Η κατάσταση «ξέφυγε» με τον τελευταίο να φωνάζει στον πρόεδρο «σκάσε» και «βούλωσέ το», σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, καθώς οι επίμαχες φράσεις διαγράφηκαν από τα πρακτικά. «Δεν σας επιτρέπω! Αυτά εκεί που περνάνε. Θα έπρεπε να ντρέπεστε», του είπε ο κ. Μαρκόπουλος με τον βουλευτή του ΚΚΕ να του απαντά «κόφ’ το».

«Στο πεζοδρόμιο αυτά, εκεί που ξέρετε»

«Το ‘κόφ’ το’ όχι σε μένα! Ντροπή σας! έχετε ξεφύγει και αν συνεχίσετε θα με αναγκάσετε να λάβω μέτρα εναντίον σας. Ντροπή σας! Τι χαρακτηρισμοί και αγοραίο ύφος είναι αυτό; Δεν σας φοβάμαι, στο πεζοδρόμιο αυτά, εκεί που ξέρετε», του αντέτεινε ο πρόεδρος της Εξεταστικής και χρειάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση για να επέλθει η αναγκαία ηρεμία.