Να γίνει η Ραφήνα και το Πικέρμι πόλεις προορισμού και όχι διερχομένων, όπου θα αναδειχθούν τα ιστορικά σημεία του τόπου, που χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού αλλά και την παλαιολιθική εποχή: Αυτός είναι ο στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής Ραφήνας – Πικερμίου, σύμφωνα με την εκλεγμένη δήμαρχο της περιοχής, Δήμητρα Τσεβά- Μήλα.  

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής Ραφήνας – Πικερμίου;  

Στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουμε αρχή και τέλος. Αν ο/η Δήμαρχος ή μία δημοτική αρχή, εάν προτιμάτε, δεν βρίσκεται σε έναν καθημερινό και διαρκή αγώνα βελτίωσης προβλημάτων που προκύπτουν, τότε δε θα υπάρχει αποτέλεσμα να αλλάξει ο,τιδήποτε προς το καλύτερο. Οι πολίτες απαιτούν, η καθημερινότητα πιέζει τις δημοτικές υπηρεσίες και εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να ανταποκριθούμε. 

Για αρχή, ασχολούμεθα με τις διαδικασίες που επιβάλλει ο νέος Νόμος  5056/06 – 10 – 23, σχετικά με την κατάργηση των νομικών προσώπων των Δήμων. Στη συνέχεια πρέπει να οργανώσουμε, εξ αρχής σχεδόν, τα τμήματα που προκύπτουν από την συνένωση με τις δημοτικές υπηρεσίες. 

Παράλληλα, οργανώνουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας, διότι με απόφαση δικαστηρίου απομακρύνθηκε προσωπικό που ήταν απολύτως απαραίτητο. Έχουμε να βελτιώσουμε ελλείψεις στα σχολεία μας και να βελτιώσουμε τους  κατεστραμμένους δρόμους. Να βελτιώσουμε  τα πεζοδρόμια και να βρούμε λύσεις που θα δώσουν νέα πνοή στην  εμπορική ζώνη της πόλης. και……και….. Όπως διαπιστώνετε, τα προβλήματα είναι και θα είναι πολλά. 

Έλλειψη πάρκινγκ

Ποια είναι τα προβλήματα που «ταλαιπωρούν» ακόμη τον Δήμο; 

Μεγάλο πρόβλημα στην πόλη της Ραφήνας δημιουργεί το κυκλοφοριακό. Έχουμε τη διέλευση των ταξιδιωτών, ιδιαιτέρως τα καλοκαίρια, από και προς τις Κυκλάδες. Η πόλη μας χρειάζεται χώρους πάρκινγκ, διότι τα οχήματα «πνίγουν» το κέντρο της πόλης. 

Επίσης αγωνιζόμαστε για τη μείωση του θορύβου από τις πτήσεις των αεροπλάνων. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιβάλλεται να τηρούν τις σωστές και νόμιμες προδιαγραφές των πτήσεων στο γειτονικό αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Είμαστε στην αρχή της θητείας σας, ωστόσο θα μπορούσατε να μας πείτε πώς οραματίζεστε την πόλη στο τέλος αυτής; 

Αυτή η δημοτική αρχή, θα προσπαθήσει να αφήσει το αποτύπωμα της. Θέλουμε οι προσπάθειες μας να αξιολογηθούν με θετικό πρόσημο. Να γίνουμε πόλη προορισμού και όχι πόλη διερχομένων. Να αναδείξουμε τα ιστορικά σημεία του τόπου, με μια μακραίωνη ιστορία από την εποχή του χαλκού αλλά και την παλαιολιθική εποχή, κυρίως  στην περιοχή του Πικερμίου. Οι προσπάθειες μας είναι στην κρίση όλων. Για  όλους αυτούς τους λόγους, όπως προανέφερα,  η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δουλειά, αλλά έχει και μία μαγεία που την κάνει θελκτική.  

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού