Άγνωστο παραμένει ακόμα αν ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που έγιναν στις 7:20 κοντά στο Λεωνίδιο στον Αργολικό Κόλπο είναι ο κύριος σεισμός, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Αθανάσιο Γκανά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Γκανάς τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι μεγάλο και μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς, αλλά δεν υπάρχει ιστορικό για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ρήγματος.

«7:20 έχουμε μια ασθενή δόνηση 4,8 Ρίχτερ και βάθος 14 χιλιόμετρα στον Αργολικό Κόλπο, ανοιχτά του Λεωνιδίου, μεταξύ Αρκαδίας και Σπετσών. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο ρήγμα που είναι γνωστό, πρέπει να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί, αν θα παραμείνει η ακολουθία.  Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ότι είναι ο κύριος σεισμός, πρέπει να περιμένουμε. Το ρήγμα είναι μεγάλο, μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη περιοχή, ο Αργολικός Κόλπος, έχει μεγάλα ρήγματα αλλά έχει αραιή σεισμικότητα. Επομένως θέλουμε λίγο χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Είχαμε και έναν προσεισμό, που δεν έγινε αισθητός από κανένα, ήταν 1,8 Ρίχτερ».