Άφαντο παραμένει από χθες (15/1) το ζευγάρι που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τις έρευνες ΕΜΑΚ, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής να συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.

Το ζευγάρι φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που έφτασαν το 1,5 μέτρο και το κάλυψαν σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Στο σημείο έφτασαν μια Ομάδα Ορμητικών Νερών με 4 άτομα από την 6η ΕΜΑΚ, ενώ εντολή για συνδρομή στις έρευνες έλαβε και η Ομάδα Υποβρύχιων Διασώσεων με άλλα τέσσερα άτομα. Από την πρώτη στιγμή στο Πλουτοχώρι βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος.

Η περιοχή έχει πλημμυρίσει από τις καταιγίδες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει το χωριό. Έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά γεγονός που κάνει δύσκολη την προσέγγιση των οχημάτων της Πυροσβεστικής και συνεργείων του δήμου. Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες.