Θλίψη στις Σέρρες για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή Γιώργου Ζαγκλιβέρη, που έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο Facebook ο αδερφός του, Κώστας Ζαγκλιβέρης.

Μιλώντας στον ANT1 αναφέρθηκε στη μάχη που έδινε με το λέμφωμα Burkit και τον τρόπο που το ανακάλυψε: «Είχε ένα ατύχημα με μια μηχανή που είχε και όταν πήγε στο νοσοκομείο του διέγνωσαν με τις αιματολογικές ότι υπάρχουν διογκωμένους λεμφαδένες. Ήταν λέμφωμα Burkitt που προκαλεί ανοσοανεπάρκεια και χτύπησε με τη μια στον νωτιαίο μυελό και ξεκίνησε να έχει παράλυση στο πρόσωπο του, στο μάτι του, έδωσε μεγάλο αγώνα για να τα καταφέρει.

Θα τα καταφέρω, θα παλέψω είμαι εδώ, κάνω κουράγιο, τον υποστηρίζαμε όσο μπορούσαμε, ήμασταν δίπλα του. Πιστεύαμε σε ένα θαύμα. Πιστεύαμε στη δύναμη ψυχής που είχε ότι θα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά. Στο τέλος άρχισε να το καταλαβαίνει, έλεγε θα πάω επάνω», προσθέτει συγκινημένος ο αδερφός του.

Τι είναι το λέμφωμα Burkitt

Το λέμφωμα Burkitt που είναι καρκίνος του λεμφικού συστήματος, ιδιαίτερα των Β-λεμφοκυττάρων που βρίσκονται στο βλαστικό κέντρο.

Το λέμφωμα Burkitt (BL) είναι ο πιο επιθετικός υποτύπος λεμφώματος και θεωρείται ότι είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος – ή ο πιο επιθετικός τύπος καρκίνου. Επειδή ξεκινά και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με εντατική χημειοανοσοθεραπεία πολύ γρήγορα μετά τη διάγνωση.