Από χθες Κυριακή 14/1 οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο είδαν να τρέχει από τις βρύσες τους πετρέλαιο, κάτι που συνέβη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο εξαιτίας ενός ατυχήματος. Μάλιστα έχει σταλεί και αίτημα ώστε να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια» είπε ο Γιώργος Στασινόπουλος στον ΣΚΑΪ.

«Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών» τόνισε.