Μπορεί η εβδομάδα αυτή να ξεκίνησε με το σκηνικό να είναι φθινοπωρινό, με βροχές ακόμα και το βράδυ στην Αττική, αλλά μετά θα έρθει ένα διήμερο ανοιξιάτικο διάλειμμα, για να ολοκληρωθεί η εβδομάδα με χειμερινό σκηνικό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χιόνια.

«Για το κρύο που θα έλθει μπορούμε να μιλάμε με μεγάλες πιθανότητες , αλλά για τα χιόνια προς το παρόν πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι  τόσο για τα υψόμετρα, όσο και για την ποσότητα» είπε στο Twitter.

Μαρουσάκης: Αξιόλογες χιονοπτώσεις

Αβεβαιότητα για την ένταση που θα φτάσει στη χώρα μας το ψυχρό κύμα εκφράζει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία θέλουν η εβδομάδα να κλείνει με σύντομη μεν έντονη δε χειμωνιάτικου τύπου κακοκαιρία, η οποία θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση, ενώ θα φέρει και αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικός ο χάρτης που ακολουθεί όπου με το βαθύ μπλε χρώμα αποτυπώνεται η πολική αέρια μάζα η πορεία της οποίας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αφορά και τη χώρα μας».

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. «Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε με πιο σταθερά δεδομένα την όλη κατάσταση μιας και το ατμοσφαιρικό βουνό που θα απλωθεί τα επόμενα 24ωρα σε μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και που θα οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον πολικό αέρα που θα κατέβει σε πιο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη προς το τέλος της εβδομάδας με αποτέλεσμα την μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την ένταση με την οποία θα φτάσει αυτό το ψυχρό κύμα στην περιοχή μας» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.