Δίχως νίκη στη Super League από τις 2 Οκτωβρίου του 2023 ο ΟΦΗ πήγε στο Περιστέρι για να βάλει τέλος σ’ ένα αρνητικό σερί δέκα διαδοχικών αγώνων πρωταθλήματος (0-5-6) και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Όταν μάλιστα στο 85′ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος -και μετά από χρήση του video- άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1, η ομάδα του Ηρακλείου μετατράπηκε στο αδιαφιλονίκητο φαβορί. Της αρκούσε απλώς ν’ αντέξει στα λεπτά που απέμεναν (μαζί με τις καθυστερήσεις) ως τη λήξη προκειμένου να πανηγυρίσει το πολύτιμο «τρίποντο».

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το διπλό δεν θα της γλιστρήσει από τα χέρια, ο Βαλένσια έγινε ο από μηχανής θεός για τους γηπεδούχους σκοράροντας με buzzer beater – κεφαλιά στο 98′ και ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τον αήττητο σε δέκα ματς Ατρόμητο στην πρώτη 6άδα της κατάταξης, μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ισόβαθμό του Αστέρα.

Στο άλλο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής ο Πανσερραϊκός επιβλήθηκε 2-0 της Λαμίας στη Φθιώτιδα, χάρη σε γκολ των Ουάρντα (14′) και Άλεξιτς (85′).