Ό,τι συνέβη στο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου το απόγευμα του Σαββάτου δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί με λόγια. Δεν ήταν πως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βρέθηκε σε ονειρική κατάσταση. Ήταν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Πληγωμένος μεν ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά ταυτόχρονα ανήμπορος να προβάλει αντίσταση ισοφάρισε τη χειρότερη επιθετική επίδοση από καταβολής ΕΣΑΚΕ, χάνοντας 71-35.

Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού σούταραν με 22% στην επίθεση, μετρώντας 11/31 δίποντα και 0/17 τρίποντα. Μοίρασαν μόνο 3 ασίστ και υπέπεσαν συνολικά σε 17 λάθη!

Λίγο αργότερα η ΑΕΚ αποτύγχανε παταγωδώς απέναντι στον ουραγό Απόλλωνα. Παρόλο που ο Μπράντον Νάιτ έκανε το ντεμπούτο του, μένοντας εν τέλει άποντος σε 8’26’, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τους γηπεδούχους, καθώς στο 30′ το σκορ ήταν 70-52! Απλώς στην τέταρτη περίοδο η Ένωση κατόρθωσε να μετριάσει την έκταση της διαφοράς, με αποτέλεσμα το 83-75.

Μετά απ’ αυτήν την απώλεια η ΑΕΚ υποχώρησε βαθμολογικά και δύσκολα θα προλάβει να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, για την οποία Προμηθέας (που πέρασε με 95-70 από το Μαρούσι) και Περιστέρι έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα.