Άμεσα προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος και ο 34χρονος φίλος του, οι οποίοι κατηγορούνται για τη γυναικοκτονία της 41χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο 39χρονος σύντροφος του θύματος εξακολουθεί ν’ αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται από τις αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία, σε αντίθεση με τον 34χρονο ο οποίος έχει επιρρίψει όλες τις ευθύνες στον φίλο του, ομολογώντας ότι ο ίδιος ήταν απλώς συνεργός και τον βοήθησε στην εναπόθεση του σορού της γυναίκας μέσα στο μπαούλο.

Οι δύο άνδρες διώκονται ποινικά για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι είπε ο 34χρονος στον ανακριτή

Κατά την απολογία του, ο 34χρονος φερόμενος ως συνεργός του εγκλήματος, που προηγήθηκε της απόφασης προφυλάκισης, είχε πει μεταξύ άλλων: «Δεν γνώριζα τίποτα. Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος. Φοβήθηκα για μένα και την οικογένειά μου».

Υποστήριξε ακόμη ότι αποδέχθηκε την πρόταση να οργανώσουν με τον 39χρονο μια ψεύτικη ληστεία, «χωρίς να πάθει κανένας τίποτα».

Τέλος ανέφερε ότι ο σύντροφος της Γεωργίας «τη φίμωσε και την έδεσε» και κατόπιν «πήρε το μαχαίρι στα χέρια» ζητώντας του να φύγει και να τον περιμένει κάτω «Μετά, ήρθε και μου είπε πως την σκότωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.