Κύκλωμα μαστροπείας, που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια μέσω διαδικτύου, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν σε Εκάλη, Κορυδαλλό και Κολωνό, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τρία άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πρόκειται για μία γυναίκα 30 ετών και δύο άνδρες 33 και 55 ετών.

Τα μέλη του κυκλώματος

Η 30χρονη ,η οποία εικάζεται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, φέρεται να είχε φιλική σχέση με τη 15χρονη από τις αρχές του 2022 και είναι η μαστροπός της.

Ο 33χρονος φέρεται να ήταν ο φωτογράφος της σπείρας, ο οποίος φωτογράφιζε την 15χρονη αλλά και μία φίλη της, 17 ετών. Στη συνέχεια ανέβαζε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες προκειμένου να κλείσει ραντεβού στα κορίτσια. Μάλιστα, φέρεται να έκλεισε στις ανήλικες 10 ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 55χρονος άνδρας, που συνελήφθη, κατηγορείται ότι το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2023 είχε συνευρεθεί ερωτικά με δύο ανήλικες έναντι αμοιβής μέσα στο σπίτι του στον Κορυδαλλό.

Η αστυνομία, έπειτα από έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, εντόπισε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί από την αστυνομία αφορούν 6 άτομα, εκ των οποίων τα τρία έχουν συλληφθεί και τρία αναζητούνται.

Κατά περίπτωση τους αποδίδονται τα εξής αδικήματα: μαστροπεία, μαστροπεία με ανήλικη, μαστροπεία με ανήλικη κάτω των 15 ετών, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και πορνογραφία.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουβάρι αυτής της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν έκανε καταγγελία η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων, που φέρεται να είναι θύμα σε αυτή την υπόθεση.