Σε διαδικασία να γίνεται το εμβόλιο του κορωνοϊού και στα φαρμακεία βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως είπε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Είμαστε σε διαδικασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και στα φαρμακεία» δήλωσε και διευκρίνισε ότι γίνονται συζητήσεις για το πώς ακριβώς αυτό θα γίνει σε επιχειρησιακό επίπεδο.

«Η πολιτική βούληση είναι το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο από ότι είναι σήμερα. Και σήμερα είναι εύκολο μέσω gov.gr (…) θέλουμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία ακόμα περισσότερο, όπως κάνει κανείς το εμβόλιο της γρίπης στο φαρμακείο να κάνει και του COVID» εξήγησε.

«Δεν θέλουμε ο κόσμος να χάνει τη ζωή του»

Για την έξαρση της covid τόνισε: «Το προηγούμενο διάστημα μέσα στις γιορτές είχαμε αύξηση για COVID στις απλές κλίνες έχουμε πολλαπλές αναπνευστικές λοιμώξεις στην κοινότητα αυτή την περίοδο και COVID, και γρίπη, η γρίπη προκαλεί πολύ περισσότερη νόσηση φέτος και έχει πολύ περισσότερα κρούσματα». Μάλιστα διευκρίνισε πως τις τελευταίες ημέρες η τάση έχει αντιστραφεί και η νοσηλεία στις απλές κλίνες έχει υποχωρήσει.

«Είμαστε κάτω από το 50% σε σχέση με πέρυσι σε νέες διασωληνώσεις και θανάτους, μέσα σε δύο μέρες έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εμβολιασμών για τον Covid, έχουμε ξεπεράσει τις 220.000. Το σύστημα υγείας δεν πιέζεται από τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Δεν θέλουμε ο κόσμος να χάνει τη ζωή του» ανέφερε.