Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, διευκρινίζοντας ότι η διαφωνία του έγκειται στο θεσμό της οικογένειας.

«Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών διαφωνώ επί της αρχής, άρα δεν μπορώ να το ψηφίσω επί της αρχής» είπε στο OPEN το πρωί της Παρασκευής 12/1.

«Από’ κει και πέρα ο πρωθυπουργός έκανε πολλές βελτιώσεις για αυτούς που συμφωνούν με την αρχή του νομοσχεδίου και πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοι που είχαν αντιρρήσεις, πιθανόν θα το ψηφίσουν. Η δική μου διαφωνία έχει να κάνει με το θεσμό της οικογένειας, θεωρώ ότι η οικογένεια είναι το θεμέλιο για την προαγωγή και συντήρηση του έτους, όπως λέει το άρθρο 24 του Συντάγματος» είπε.

«Πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα»

«Από τη στιγμή που ένα πρόσωπο μόνο του μπορεί να υιοθετήσει, από’ κει και πέρα δεν μπορούμε να ελέγξουμε και ούτε έχουμε το δικαίωμα τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ανθρώπου. Διαφωνώ όταν ερχόμαστε και ορίζουμε ότι είναι το ίδιο ως άποψη γάμου είτε είσαι ετερόφυλος είτε είσαι ομόφυλος», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, η χώρα μας έχει σύγχρονο πλαίσιο που προστατεύει και στηρίζει αλλά ο γάμος είναι ένας θεσμός που αφορά την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας με σκοπό την τεκνοποίηση. Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο, πιθανόν να υπάρχουν διατάξεις που θέλω να ψηφίσω».