Ο Πολυχώρος Τεχνών – Μusic Center Athens (MCA) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Λευτέρη Χριστοφή και της Arts Administrator Ελένης Γεωργίου (BA of Arts-UEL), συνεχίζει εδώ και χρόνια να «παράγει» μουσικό Πολιτισμό, στην έδρα του, στο Χαϊδάρι. Στις 13 και 14 Ιανουαρίου, θα δοθούν δύο ενδιαφέρουσες συναυλίες – συμπράξεις δεξιοτεχνών μουσικών, στο Jazzet Music Hall. Την πρώτη βραδιά στην σκηνή ανεβαίνουν οι Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης ενώ την επομένη στον ίδιο χώρο, εμφανίζεται το Pivert Chamber Jazz Trio με τον Γιώργη Χριστοδούλου να αφηγείται τις ιστορίες του τρίο.

Στο Jazzét Music Hall, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, τρεις σημαντικοί δεξιοτέχνες, οι  Haig Yazdjian στο ακουστικό ούτι και τραγούδι, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά και τύμπανα συμπράττουν επί σκηνής ως τρίο.  Πρώτη ύλη για τις κοινές τους ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν τα γνωστά   και αγαπημένα κομμάτια του Haig Yazdjian καθώς και το υλικό από τις προσωπικές δουλειές τόσο του Γιώτη Κιουρτσόγλου όσο και του Βαγγέλη Καρίπη.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, ο κύκλος συναυλιών Jazzét on Classical, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίου, εμφανίζεται Pivert Chamber Jazz Trio featuring τον Γιώργη Χριστοδούλου.  Τρεις μουσικοί, ο Alfred Ruciστο φλάουτο, Σταύρος Παργινός στο βιολοντσέλο και ο Bledi Telha στην  κλασική κιθάρα διασκευάζουν τους μεγάλους συνθέτες της κλασικής μουσικής και ο Γιώργης Χριστοδούλου τραγουδάει και αφηγείται τις παράξενες ιστορίες τους.

Ποιο ήταν το πρώτο στερεοφωνικό live streaming στην ιστορία της ανθρωπότητας; Μόλις το 1870 και τι ακριβώς μετέδιδε; Τι σχέση είχε ο Ερίκ Σατί με τον Αττίκ και τι ακριβώς έκαναν οι δυο τους στα καμπαρέ του Παρισιού; Από ποιες γυναίκες εμπνεύστηκε ο Σοπέν τις πιο γνωστές μελωδίες του; Είχε ο Μότσαρτ κατοικίδιο και ποια Συμφωνία του σπουδαίου συνθέτη θα έπρεπε να έχουν «συνυπογράψει»; Ανακαλύψτε τον ζεστό, ακουστικό τζαζ ήχο του Pivert του Τρυποκάρυδου της μουσικής που “σκαλίζει” τις αθάνατες μελωδίες των μεγάλων κλασικών.

Jazzét: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 210 5815626, www.musicenterathens.com