Σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας παρευρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Κατά την προσέλευσή του στο Δικαστικό Μέγαρο ο πρώην πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη διέξοδο που δίνει μέσω της αποχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αντίθεσή του με αυτή την επιλογή που έδωσε ο πρωθυπουργός σε βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ τονίζοντας ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που ζητάνε οι πολιτικοί αρχηγοί από τους πολίτες.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας.

Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έκανε.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε τοποθετηθεί και εκείνος επί του θέματος επαναλαμβάνοντας την άποψη του πρωθυπουργού, ενώ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ είναι κατά της τεκνοθεσίας.