Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν άφησε στην Ολλανδία το περιθώριο να πιστέψει στην έκπληξη και χάρη στο νικηφόρο 15-10 κατέκτησε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ.

Αν και οι «οράνιε» σκόραραν πρώτοι στο ματς των playoffs, οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου απέκτησαν γρήγορα τον έλεγχο, έκλεισαν με προβάδισμα δύο γκολ την πρώτη περίοδο (5-3) και δεν απειλήθηκαν ποτέ αυξάνοντας σταδιακά την υπέρ τους διαφορά.

Αμυντικά η Εθνική αντιμετώπισε κάποια θέματα, αλλά δεδομένου ότι ακολουθεί η μεγάλη μάχη με την οικοδέσποινα Κροατία (12/1, 19:30) για την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης, η διαχείριση των δυνάμεων σε αυτή τη φάση ήταν υποχρεωτική.

Η επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας είχε τερματίσει δεύτερη στον 1ο όμιλο, νικώντας την Ισπανία και χάνοντας από το Μαυροβούνιο στα πέναλτι. Είναι βέβαια η κάτοχος του τίτλου από το 2022, άρα ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος και παραδοσιακή δύναμη της υδατοσφαίρισης παγκοσμίως.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Χόισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Άιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μούλερ, Ντε Βερντ 1, Κόπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ