Το 4χρονο αγοράκι στα Μέγαρα, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Όπως αναφέρει και το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, το παιδί φέρει βαριά τραύματα, τα οποία έχουν επηρεάσει τη συνειδησιακή του και νευρολογική του ικανότητα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον 4χρονο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Από το Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και την 1η ΥΠΕ Αττικής

1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Το μέγεθος της κακοποίησης που είχε υποστεί το 4χρονο αγοράκι από τα χέρια του πατριού του προκαλεί αποτροπιασμό. Οι φωνές του παιδιού το μεσημέρι της Τετάρτης ακούστηκαν παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γείτονες βοήθησαν τη μητέρα και την μετέφεραν στο κέντρο υγείας με το παιδί στην αγκαλιά αναίσθητο.

«Το χτύπησε, το έκαψε λένε με την πετσέτα στο πρόσωπο», δήλωσε η θεία του 4χρονου.

Ενώ η γιαγιά του 4χρονου παιδιού είπε: «Είναι σοβαρά, είναι στο «Παίδων» το παιδί. Πήρε χθες το κορίτσι τηλέφωνο και είπε ότι το παιδί είπαν οι γιατροί ότι πεθαίνει».

Οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του παιδιού στο Θριάσιο που εφημέρευε. Από εκεί έγινε η μεταφορά του στο Παίδων για να διασωληνωθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τι λένε οι γιατροί που το εξέτασαν;

«Φέρει σοβαρά τραύματα, σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι σε σοβαρή κατάσταση, μετά από δύο 24ωρα θα ξέρουμε την εξέλιξή του, αλλά η κατάστασή του είναι κρίσιμη», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

\Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα επόμενα τρία 24ωρα είναι κρίσιμα για τη ζωή του παιδιού, για την εγκεφαλική λειτουργία αλλά και για την εν γένει λειτουργικότητά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ο δράστης έβαλε φωτιά σε μία πετσέτα και του την πέταξε με αποτέλεσμα το παιδί να φέρει βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ μάλιστα, φέρεται να το χτύπησε σε κάποια γωνία.

Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε πως ο δράστης της είχε πει πως πρόκειται να της σκοτώσει ένα παιδί καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε πει «την είχε άχτι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τον Οκτώβριο του 2023 η μητέρα κατέθεσε μήνυση σε βάρους του 23χρονου στο ΑΤ Λαμίας για να καταγγείλει πως η ίδια αλλά και το τριών ετών παιδί της είχαν πέσει θύματα ξυλοδαρμού.

Η αστυνομία της πρότεινε να πει στον ιατροδικαστή για να επιβεβαιωθούν τα τραύματα αλλά η ίδια δεν πήγε καθώς φοβήθηκε.

«Είχε ξανά γίνει πάλι»

Η θεία του 4χρονου μιλώντας στο Mega κατήγγειλε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος αυτός σήκωνε χέρι στο παιδί αλλά και στην υπόλοιπη οικογένεια. «Είχε ξανά γίνει πάλι, το είχανε πάει πάλι στο νοσοκομείο. Το χτύπαγε, είχαμε δει είχε σημάδια στο λαιμό, στο κεφάλι είχε χτύπημα. Χτυπούσε και τη μητέρα και την είχε κλειδωμένη στο σπίτι».

Οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Δύο μέρες νωρίτερα από το περιστατικό, στις 8 Ιανουαρίου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε μία ανώνυμη καταγγελία και συγκεκριμένα ένα τηλεφώνημα που ανέφερε ότι τα παιδιά μέσα στο σπίτι κακοποιούνταν και ήταν παραμελημένα.

Σύμφωνα με την οικογένεια του παιδιού, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί ξανά μετά από κακοποίηση και τότε τους μετέφερε στο νοσοκομείο η θεία του.

«Εμείς κάναμε ολόκληρη φασαρία εδώ στη Λαμία για αυτό το μωρό, όλοι είχαν μαζευτεί εκεί στο σπίτι να κυνηγήσουν αυτόν, μέχρι η αστυνομία είχε πάει εκεί. Μία φορά πήγα μαζί της, την πήγα εγώ στο νοσοκομείο, είχα κρατήσει το παιδάκι εδώ στο πάρκο», ανέφερε η θεία του 4χρονου παιδιού.

Αυτή τη φορά, στο νοσοκομείο βρίσκονται και τα υπόλοιπα ανήλικα αδέλφια του, το ένα επίσης τραυματισμένο.

«Τα άλλα τα παιδάκια απ’ ό,τι έμαθα είναι το χέρι του βγαλμένο, τα έχουνε λέει στο νοσοκομείο και αυτά».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.