Τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι  προχωράει και είναι ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται ότι θέλει να το προχωρήσει γρήγορα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Τόνισε δε πως είναι σε σωστή κατεύθυνση τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο ίδιος στάθηκε στο παράδειγμα που έφερε χθες ο κ. Μητσοτάκης για το ομόφυλο ζευγάρι με παιδί, το οποίο κινδυνεύει να μεταφερθεί σε ίδρυμα εάν η μητέρα του που πάσχει από καρκίνο, φύγει από τη ζωή, γιατί νομικά η σύντροφός της δεν είναι γονιός του παιδιού, αναδεικνύοντας το θέμα της ισονομίας με τον κ. Καπουτζίδη να υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι όλα έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης».

«Δεν το θέλουν οι άνθρωποι οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι τον γάμο γιατί ντε και καλά θέλουν όλοι να πάνε να παντρευτούν. Την ισονομία θέλουμε. Όταν με αντιμετωπίζεις, όταν μου δίνεις λιγότερα δικαιώματα ως άνθρωπο, πάει να πει ότι με αντιμετωπίζεις ως έναν κατώτερο πολίτη. Και αν με αντιμετωπίζεις εσύ ως κράτος ως κατώτερο πολίτη, δίνεις το οκέι και στους πολίτες σου να με αντιμετωπίζουν ως κατώτερο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Βρισιές, χυδαιότητες, επιθέσεις, δολοφονικές επιθέσεις, όλα αυτά προκύπτουν επειδή το ίδιο το κράτος μας έχει τοποθετήσει στη βήτα κατηγορία πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Καπουτζίδης.

Ο γάμος είναι ένα κατασκεύασμα

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και στις διάφορες φωνές που κάνουν λόγο για αλλαγή της φύσης, αναφέροντας ότι ο γάμος δεν δημιουργήθηκε από τη φύση αλλά είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.

«Και να πούμε και κάτι άλλο, επειδή ακούμε πολλές φορές η φύση λέει αυτό, λέει το άλλο. Εδώ δεν πάμε να αλλάξουμε τη φύση, δεν θα πάει κανένας με τον σύντροφό του και θα πει γεια σας, έχουμε δύο σπερματοζωάρια, θέλω να κάνουμε παιδί. Με ένα σπερματοζωάριο και ένα ωάριο γίνεται πάντα το παιδί. Αυτό δεν θα αλλάξει. Αυτό ορίζει η φύση και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Η φύση όμως δεν δημιούργησε τον γάμο. Ο γάμος είναι ένα κατασκεύασμα το οποίο το έφτιαξε ο άνθρωπος και φτιάχνοντάς το αποφάσισε κάποιους ανθρώπους να τους αποκλείσει από αυτό» επισήμανε ο κ. Καπουτζίδης.