Όχι πως το 1-0 της Τούμπας άφηνε πολλά περιθώρια στον Βόλο. Απλώς ο ΠΑΟΚ φρόντισε να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί και να εξασφαλίσει θέση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου χάρη στο 2-0 του Πανθεσσαλικού.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έψαχνε την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα πρωταθλήματος στο «Κλ.Βικελίδης», είχε MVP και σκόρερ τον απολαυστικό για άλλο ένα ματς Γιάννη Κωνσταντέλια. Το δεύτερο γκολ για τον Δικέφαλο πέτυχε ο Στέφαν Σβαμπ.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό του και να κυριαρχήσει. Αντιθέτως ο Βόλος επεδίωξε να περιμένει στο μισό γήπεδο και να ψάξει την κόντρα.

Με μαέστρο τον Γιάννη Κωνσταντέλια οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τους χώρους και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός στο 17′ ήταν αυτός, που με ένα εκπληκτικό γκολ, άνοιξε το σκορ. Πήρε την μπάλα κάτω από το κέντρο, την κουβάλησε μέχρι τα όρια της περιοχής του Βόλου και με ένα άπιαστο δεξί σουτ την έστειλε στη γωνία της εστίας του Κόβατς.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να επιτεθούν, ωστόσο ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στην απέναντι πλευρά, η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της αλλά ο Μπράντον Τόμας σούταρε άουτ στο 29′. Μέχρι το τέλος του πρώτου μισού, οι δύο ομάδες δεν βρήκαν κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι όταν ο Ράφα Σοάρες σέντραρε από τα αριστερά και ο Καλογερόπουλος σε τάκλιν, που επιχείρησε βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ωστόσο, Μαλούτας και Βεργέτης στο VAR δεν χρέωσαν παράβαση.

Στο 67′ ο Κόμπα απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ όταν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε αλλά ο Ζίβκοβιτς τον σταμάτησε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν τελική και με τον Καραγιάννη.

Στο 73′ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα γκολ τους με τον Σβαμπ. Μετά από όμορφη αντεπίθεση και συνεργασία Τάισον, Ζίβκοβιτς και Σάστρε, ο Κωνσταντέλιας δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο να σκοράρει και ο Σβαμπ από την πίσω ζώνη με πλασέ βρήκε δίχτυα. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν περισσότερο… διαδικαστικού χαρακτήρα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει εύκολα και με συνολικό σκορ 3-0 την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Βόλος: Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (63′ Ράσιτς) , Κίτσος, Γκλάβτσιτς (71′ Λούνα), Τρουιγέ (82′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (63′ Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (46′ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (71′ Α.Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (81′ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο (71′ Τάισον), Μπράντον (78’ Τζίμας)