Χωρίς σκορ έληξε η πρώτη μονομαχία μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει μάθει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού στα ντέρμπι και του έχει βγει. Το πέτυχε με τον Παναθηναϊκό, το επανέλαβε προ ημερών με τον ΠΑΟΚ, το εφάρμοσε και με την Ένωση. Κοντά οι γραμμές, πίεση και εκμετάλλευση του κενού χώρου για αντεπιθέσεις.

Πλην του τελευταίου, όλα τα άλλα ο Άρης τα έκανε άριστα στο πρώτο μέρος του αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΚ, την οποία ο Αλμέιδα παρέταξε με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, ολοκλήρωσε χωρίς φάση της προκοπής παρά μόνο κάποια σουτ στα τελευταία λεπτά.

Φάση δεν έκανε ούτε ο Αρης, αν και έβγαινε ωραία στην κόντρα, καθώς στο τέλος οι παίκτες έχυναν την καρδάρα με το γάλα. Έτσι το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν δίκαιο και το απόλυτο μηδέν, δίχως φάσεις, αλλά με ένταση και μπόλικη τακτική από τους δύο ποδοσφαιριστές.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με τη διάθεση να πιέσει και απείλησε με το πλασέ του Πόνσε στο 48′ που πέρασε λίγο άουτ. Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 68ο λεπτό με τον Μορόν να εκτελεί άστοχα από καλή θέση, αν και είχε επιλογές είτε τον Παναγίδη είτε τον Νταρίντα.

Μετά την ευκαιρία του Άρη το ματς άνοιξε και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις. Στο 71′ ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά τον νίκησε ο Οντουμπάτζο, βάζοντας την κόντρα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ζιλ έκανε το σουτ με το εξωτερικό αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε δύσκολη επέμβαση (στη φάση τραυματίστηκε κι αποχώρησε με λυγμούς ο χαφ του Άρη).

Στα τελευταία λεπτά η ένταση ανέβηκε, οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, κυρίως η ΑΕΚ που πίεσε περισσότερο, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε και όλα παρέμειναν ρευστά.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46′ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (60′ Αμραμπατ), Τσούμπερ (60′ Αραούχο), Πισάρο (69′ Φερνάντες), Πόνσε (60′ Γκαρσία)

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ (77′ Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (55′ Παναγίδης), Μορόν (77′ Ζαμόρα)