Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 10/1 ο δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, καθώς είχε συνάντηση με την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Ο ίδιος έχει θέσει ως προτεραιότητα της δημοτικής του Αρχής το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας και της συνεργασίας με την κυβέρνηση πάνω σε αυτό. Άλλωστε προεκλογικά, ο Χάρης Δούκας είχε αναφερθεί εκτεταμένα μέσα από το πρόγραμμά του, στο θέμα της καταγραφής των διαθέσιμων προς σχετική αξιοποίηση, κτιρίων της πόλης.

«Το θέμα της κοινωνικής κατοικίας είναι για εμάς προτεραιότητα. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και να συνεργαστούμε με την Πολιτεία, ώστε να βρεθεί λύση για τους ευάλωτους συμπολίτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας και αμέσως μετά τόνισε:

«Είναι απαραίτητο, να συνεχιστεί η υλοποίηση των υπαρχόντων στεγαστικών προγραμμάτων. Ταυτόχρονα, πρέπει να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με την καταγραφή του διαθέσιμου προς αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος. Χρειάζεται, επίσης, να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, ώστε να προχωρήσει άμεσα η ανακαίνιση των κατοικιών, οι οποίες θα διατεθούν στη συνέχεια, με χαμηλό ενοίκιο, για τη στέγαση ευάλωτων οικογενειών, νέων και ηλικιωμένων», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.